Abeceda peněz aneb návštěva z banky

Pátek 8. března nebyl pouze v duchu všech žen, ale také v duchu finanční gramotnosti.

Navštívit a poučit nás přijela paní Libuše Klimešová, firemní bankéř České spořitelny. Česká spořitelna a. s. podporuje finanční gramotnost dětí a digitální vzdělávání seniorů v projektu Abeceda peněz. Věří totiž, že má smysl rozvíjet vše, díky čemu zejména děti získají větší sebejistotu, budou se cítit silnější a dokážou se lépe rozhodovat. Je to cesta k tomu, aby se lépe dařilo nám všem.

V rámci dopoledne proběhla zážitková projektová výuka. Učitelky v jednotlivých třídách ve spolupráci s odbornicí zorganizovaly svým žákům programy plné zábavy, při kterých se zároveň učí o penězích. Zkusit si být chvíli dospělákem nebo hospodařit ve vlastní firmičce, to je pro děti skvělý a poučný zážitek. V malé třídě je jasné, že děti se ve světě peněz teprve rozkoukávají. A tak si vyzkoušeli, jaké to je, být dospěláky a starat se o rodinnou kasu. Ve velké třídě už dávno vědí, že nic není zadarmo. Naučili se hospodařit s rozpočtem, pracovat v týmu s vidinou společného cíle a sami se přesvědčili, že vydělávat peníze není dvakrát snadné. Děti se dostaly také virtuální prohlídku banky a to včetně prostor s bezpečnostními schránkami a trezorem. 

Celý program finančního vzdělávání je konzultován s pedagogickými odborníky a rozvíjen na základě postřehů od 460 zapojených škol.

20240308_090211

Obrázek 1 z 24

Napsat komentář